Selasa, 12 Julai 2011

Transfer news / gossips

1. MU nak bid wesley sneijder 35 juta pound dan mungkin offer gaji 220 ribu seminggu, lebih kurang sama cam rooney terima, takpun lebih skit. ni pun lepas inter milan macam bagi green light untuk juai sneijder. mungkin figure gaji sneijder tu nampak cam banyak, tapi sebenaqnya MU mampu sebab dah release banyak sangat player2 dan dari situ MU ada duit nak bayaq gaji sneijder. cuma kalu kata jadi 35 juta pound yuran perpindahan tu, MU dah kira guna lebih skit dari 80 juta pound yang MU terima masa juai CR kat real madrid dua musim lepas.

2. kalau sebelum hanya 22 juta pound, lani chelsea dah up skit bid depa kepada 27 juta pound kat spurs untuk beli luka modric. satu dua hari lepas kata modric akan bagi transfer request kat management spurs kalau hasrat dia nak kluaq tak dibagi kebenaran. chelsea memang tengah kelam kabut skit nak cari midfield baru sebab hat duk ada pun bukannya muda sangat, tambah2 lak maestro depa, michael essien akan duk rehat enam bulan sebab cedera balik kat lutut.

3. minggu sudah penyerang man city, carlos tevez dah announce yang dia nak kluaq. minggu ni, kelab lama dia dari brazil, corinthians nak beli balik tevez dengan offer 36 juta pound kat man city. taktau la man city nak terima ka dak sebab awai2 aritu depa minta kurang 50 juta pound kat sapa2 yang nak beli tevez. tapi aku duk rasa, depa akan juai tevez ni kat harga apa pun, janji dia blah dari sana. lagipun nak heran apa, man city lani memang banyak sungguh duit tambah2 bila dapat lagi sponsors 400 juta pound sampai nama stadium pun jadi etihad stadium.

4. stoke city dah konfem sign bekas defender spurs, jonathan woodgate dengan bagi kontrak 1 musim ja. mana bleh bagi kontrak lama2 sebab memang duk tau woodgate ni prone to injury. woodgate ni kalu tak sebab selalu sangat cedera, memang cukup mantop bila main. tengok gambaq bawah kalu nak tau bapa banyak woodgate penah cedera.