Rabu, 31 Oktober 2012

Preview: MU vs Chelsea (Capital One Cup)


Chelsea pastinya ingin membalas dendam atas kekalahan pada hujung minggu lepas dengan mengalahkan MU dalam pusingan keempat Capital One Cup awal pagi esok.

Selasa, 30 Oktober 2012

Ulasan tidak rasmi: MU vs Chelsea


Satu perlawanan yang cukup hangat, dengan pelbagai kontroversi terutamanya melibatkan pengadil perlawanan. Namun, aku ingin fokuskan kepada permainan MU sahaja sebagai ulasan atau lebih tepat lagi komentar bagi perlawanan MU dengan Chelsea.

Review: MU vs Chelsea (BPL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 3
Luiz 4' (g.s)
van Persie 12'
Chicharito75'

CHELSEA 2
Mata 44'
Ramirez 53'


Khamis, 25 Oktober 2012

Preview: MU vs Chelsea (BPL)


Dalam jangka masa empat hari, MU dan Chelsea akan bertembung dua kali di Stamford Bridge di mana kunjungan pertama adalah dalam saingan BPL dan yang kedua adalah dalam pusingan keempat Capital One Cup.


Berita Terbaru MU


Oleh kerana banyak berita MU yang disiarkan sepanjang minggu ini, jadi aku akan kongsikan sedikit sebanyak dalam entry kali ini.


Rabu, 24 Oktober 2012

Off topic: 12 kaum yang dibinasakan Allah SWT


Dalam al-Quran, banyak sekali diceritakan kisah umat terdahulu yang telah dibinasakan oleh Allah kerana mereka mengingkari utusan-Nya dan melakukan berbagai-bagai penyimpangan yang telah dilarang. Yang berikut ialah kaum-kaum yang dibinasakan.

10 tahun dalam BPL


Perlawanan antara MU dengan Stoke City pada hujung minggu lepas merupakan tanda bagi ulang tahun ke10 buat Rooney dalam BPL. Dalam perlawanan tersebut, Rooney menjaringkan dua gol dan sekaligus membolehkan dirinya mendapatkan 200 gol sepanjang kariernya dalam dunia bola sepak profesional bersama Everton dan MU. 


Review: MU vs SC Braga (UCL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 3
Chicharito 25', 75'
Evans 62'

SC BRAGA 2
Alan 2', 20'



Selasa, 23 Oktober 2012

Amacam? Setuju ka?


Injury-ravaged Vidic no longer indispensable at Manchester United


The tough-tackling Serb has been the cornerstone of the Red Devils' domestic and European success for the past five years, but the time may have come for a parting of the ways


Preview: MU vs SC Braga (UCL)


Beraksi di halaman sendiri, MU dijangkakan mampu untuk mengutip tiga mata penuh dengan kemenangan ke atas SC Braga (Braga) memandangkan rekod pertemuan MU dengan kelab dari Portugal dalam lapan perlawanan terdahulu menyaksikan MU mencatatkan lima kemenangan dan tiga keputusan seri.

Who are the biggest?


Apabila dua atlit dari dua sukan bertemu.


The players who've crossed Fergie


Nasib kepada pemain yang 'menentang' SAF.


Komentar: MU vs Stoke City


Sepertimana yang aku katakan dalam entry sebelum ini, aku tidak berkesempatan untuk menyaksikan perlawanan MU menentang Stoke City (SC) secara langsung. Walaubagaimanapun, aku cuba memberikan sedikit ulasan dan mungkin lebih kepada komen tentang MU berdasarkan laporan, berita dan ulasan yang telah aku baca dari beberapa halaman sesawang dan sedutan daripada ESPN.

Off topic: Bertahun sudah (rasanya haha)


Ahhhh lama sudah tak update blog. Bukan apa, aritu ada pun cuma ada pasai kelayakan WC2014, jadi tak bapa menarik nak ulas. Tambah lak aku pun tak layan sangat bola negara ni. Kalu dan baru layan. Dahtu aku pi outstation plus bercuti seminggu. Mana la nak cari masa ngadap PC atau laptop nak karang entry hehe. Harap yang duk follow blog aku ni tak marah la no.

Khamis, 11 Oktober 2012

Selasa, 9 Oktober 2012

Off Topic - Pantun Nasihat

Untuk renungan bersama.


The Story of a Goolie


Modern Goalkeepers: More Flaps Than...


Mix Reactions on MU Latest Win


Berdasarkan kemenangan bergaya 3-0 ke atas Newcastle United (NU) pada hujung minggu lepas, pelbagai ulasan dan komen sama ada yang positif atau negatif telah diberikan tentang corak permainan MU. Jadi, aku pun tidak mahu terlepas peluang untuk mengutarakan sedikit pendapat aku.

Isnin, 8 Oktober 2012

Saja wat pala rajin


Mungkin sebab pekena ayaq nescafe kat umah mak aku time maghrib, aku takleh nak tidoq awai. Abih ja game MU-Newcastle United, aku sambung berjaga tengok Real Madrid lawan Barcelona lak. Tapi tengok takat separuh masa pertama ja la sebab mai ja tang rehat, anak aku hat kecik reyau, dan-dan katup tv teruih. Jadi ni skit ulasan pasai game Real Madrid vs Barcelona tapi untuk separuh masa pertama saja la.

Review: MU vs Newcastle United (BPL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 3
Evans 8'
Evra 15'
Cleverly 71'

NEWCASTLE UNITED 0


Ahad, 7 Oktober 2012

MU's transfer rumours


Berita khabar angin tentang perpindahan dan pembelian pemain dari satu halaman sesawang sahaja iaitu Mirror.


Tak sangka lak dak UCL untuk budak-budak


The Champions League for Europe's elite youth players


Bila la boleh nak jejakkan kaki....


MAN UTD WANT TO HIT THE BIG SCREEN


Preview: MU vs Newcastle United (BPL)


Pertembungan buat kali kedua MU dengan Newcastle United (NU) dalam masa dua minggu di mana perlawanan pertama dalam saingan Capital One Cup dimenangi oleh MU dengan keputusan 2-1.

Jumaat, 5 Oktober 2012

After Kagawa, who's next from Dortmund to join MU


Having raided the German champions this summer for Shinji Kagawa, the Scot is understood to have an eye on more acquisitions from Jurgen Klopp's side.


Sembang kosong pasal MU


Dah lama tak sembang pasai MU guna bahasa pasar, yakni apa lagi selain dari loghat ibunda. Sebenaqnya banyak yang aku nak ulas, tapi tak dan sebab kalut skit.

Khamis, 4 Oktober 2012

Yang pasti, SAF tiada dalam senarai


Top Ten Worst Premier League Bosses


With Steve Kean finally departing Blackburn Rovers, Matt Stanger looks back at the worst managers ever to be trusted at the helm of a Premier League club.

Another king is reborn???


Van Persie is Manchester United's greatest coup since Cantona


The Netherlands international has already scored seven times for his new club and is proving to be an ideal fit at Old Trafford following his summer move from Arsenal


Review: MU vs CFR Cluj (UCL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 2
van Persie 29', 49'

CFR CLUJ 1
Kapetanos 14'


Rabu, 3 Oktober 2012

Apa cerita Kedah lani


Perkembangan terbaru Kedah selepas tamatnya pertarungan untuk musim ini. Aku juga akan cuba berikan sedikit ulasan dan pendapat terhadap persediaan Kedah menghadapi saingan Liga Perdana pada musim hadapan.

Boleh percaya ka ni??


Hutang along demi PFA


Isnin, 1 Oktober 2012