Isnin, 31 Disember 2012

Review: MU vs West Bromwich Albion (BPL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 2
McAuley 9'
van Persie 90+1'

WEST BROMWICH ALBION 0


5 emerging talents to watch in 2013


The end of the calendar year offers a time for reflection on the 12 months just past and a time to look ahead, full of hope, to what may lie ahead.

Over the past year, world football has seen the emergence of some wonderful young players who should go on to achieve much in their career. Indeed, this column has already featured two of the brightest stars to emerge in Roma defender Marquinhos and Racing Club's Ricardo Centurion. There are plenty more to follow in the coming months.

So, with the turn of the year approaching, let's attempt to predict just some promising young players to watch set to impress in 2013:


Top ten Asian players of 2012


List of 10 best players from Asian from Soccernet.


Jadual terbaru perlawanan Liga Perdana - KEDAH


Jadual Terbaru membabitkan perlawanan Liga Perdana Pasukan Kedah selepas Rombakan Jadual oleh FAM berkuatkuasa 27 Disember 2012.

Jumaat, 28 Disember 2012

Preview: MU vs West Bromwich Albion (BPL)


Peluang beraksi di halaman sendiri semestinya dipergunakan dengan sebaik mungkin oleh MU untuk mencatatkan kemenangan ke atas West Bromwich Albion (WBA).


Liga M: 7 stadium dibenar guna waktu malam


PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) memberi lampu hijau kepada tujuh buah stadium untuk menganjurkan perlawanan Liga Malaysia pada waktu malam selepas didapati mematuhi peraturan kecerahan 1,000 lux untuk lampu limpah seperti yang ditetapkan.

Khamis, 27 Disember 2012

Rabu, 26 Disember 2012

Ulasan undian UCL Round of 16


Mungkin agak terlewat, tapi ini merupakan sedikit sebanyak ulasan aku bagi undian UCL Round of 16.

Premier League - must do better


As the season reaches its half-way point, ESPN takes a look at which players have failed to live up to expectations at each club.


Premier League - top of the class


As the season reaches its half-way point, ESPN takes a look at which players have been outstanding in their field at each club.

BPL Transfer Window: SunSport Guide


HERE’S your unbeatable guide to the January sales. We look at every Premier League club and reveal their top targets and budget. 

 

Preview: MU vs Newcastle United (BPL)


Selepas gagal mencatatkan kemenangan ketika bertemu dengan Swansea City pada hujung minggu lepas, MU pastinya ingin kembali mendapatkan tiga mata penuh apabila melayan kunjungan Newcastle United (NU) di OT malam nanti.

Isnin, 24 Disember 2012

Undian pusingan pertama Piala FA Malaysia 2013


Undian menentukan perlawanan pusingan pertama Piala FA Malaysia bagi tahun 2013telahpun diadakan. Dua pasukan iaitu Kelantan dan Sime Darby FC dikecuali dari beraksi dalam pusingan pertama ini kerana diberikan 'bye' memandangkan kedua-dua mereka telah menjadi finalis pada tahun ini.


Off Topic: Chong sana, chong sini


Aiii macam-macam benda aihh jadi sejak dua menjak ni. Ada kes gaduh la, wat cerita muhong la. Bila ada banyak cerita / isu ni, mula la gian aku nak cerita jugak. Tapi cerita skit-skit ja la. Kalu banyak satgi, dah jadi blog politik lak hahaha.

Review: MU vs Swansea City (BPL)


Keputusan perlawanan:

MANCHESTER UNITED 1
Evra 16'

SWANSEA CITY 1
Michu 29'


Jumaat, 21 Disember 2012

Preview: MU vs Swansea City (BPL)


Menjelang perayaan Krismas ini, MU akan bertandang ke Swansea City (SC) bagi perlawanan pertama dari tiga perlawanan yang bakal diharungi dalam tempoh masa enam hari.


Best Bundesliga Team of the Season so far


Kesebelasan terbaik dalam Bundesliga setakat ini.